Peste 10.000 de locuri de muncă disponibile în Armată

     10.000 de posturi vor fi disponibile în Armata Română a anunţat Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, citat de mediafax.ro.

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”

Astfel, in urmatorii 3 ani Ministrul Ministerul Apărării Naţionale si-a propus sa recruteze 10.000 de voluntari. Unii dintre acestia se vor instrui și vor activa ca rezervişti voluntari pe bază de contract iar alții vor fi militari voluntari în termen. Toate detaliile legate de recrutarea voluntarilor sunt specificate intr-un proiect de lege. Ministerul Apărării va implementa o lege care prevede introducerea serviciului militar voluntar, pentru tinerii cu varste cuprinse intre de 18 şi 35 de ani. Ei vor fi plătiți pe toata perioada instrucțiilor.

Vasile Dîncu mai precizează ca Armata Română se va putea baza şi pe rezerviştii voluntari. Peste 400 de persoane, cu sau fara experientă militară vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.

Pe întreaga perioada de instrucţie, rezerviştii vor primi indemnizaţia unui militar profesionist. Remuneratia unui soldat poate ajunge la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă puţin peste 500 de lei.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea sa opteze pentru  stagii de instrucţie de patru luni. La finalul acestei perioade, ei vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor face parte din rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply