Persoanele care poartă măşti de protecţie, considerate mai atrăgătoare

Oamenii care poartă măşti de protecţie sunt consideraţi mai atractivi, indică rezultatele unui studiu realizat de experţi americani.

În scopul studiului desfăşurat online intitulat „Frumuseţe şi măşti”, oamenii de ştiinţă din cele mai mari universităţi din statul Pennsylvania au efectuat un test în cadrul căruia 500 de oameni au evaluat 60 de fotografii.

Pozele înfăţişau persoane de diferite sexe, vârste, culori ale pielii. Feţele lor trebuiau apreciate ca fiind atractive, moderat atractive sau neatractive. Măşti chirurgicale au fost apoi adăugate la toate cele 60 de portrete folosind un editor foto.

Participanţii la experiment au refăcut evaluările. Cercetătorii au fost surprinşi să constate că feţele pe jumătate ascunse au părut mai frumoase voluntarilor şi au fost apreciate diferit faţă de prima încercare.

Chiar şi persoanele considerate iniţial ca fiind neatractive au primit un rating mai mare după ce li s-a adăugat mască.

Experţii asociază rezultatele cu o serie de caracteristici psihologice. În primul rând, ochii sunt un factor foarte important care afectează evaluarea generală a aspectului. Dacă sunt văzuţi doar aceştia, o persoană arată mai frumoasă.

Un alt factor important este simetria. Subconştient, feţele simetrice sunt percepute ca frumoase. Dacă masca ascunde o parte a feţei, aceasta pare mai simetrică şi mai armonioasă.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply