„Performance of the Year 2021″castigat de un roman

    Recunoaştere mondială pentru Avram Iancu care a fost  recompensat cu premiul „Performance of the Year 2021″. Prestigiosul trofeu , acordat pentru cea mai buna performanta a anului trecut a fost conferit de  Asociatia inotatorilor in ape deschise. Alti 14 performeri din intreaga lume au concurat la acest titlu.

De 8 ani de zile, numele sau este sinonim cu performanta dar nu in competitii obisnuite.

Desi romanul din Petrosani  este bibliotecar, numele sau ramane legat de cele mai grele performante acvatice si nu numai.

 In 2016 a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii fără a purta costum de protecţie, din neopren asa cum se echipeaza cei care intra in apa rece. Un an mai tarziu, in 2017 a traversat Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

A doborât mai multe recorduri de anduranță  : un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute si un record naţional de distanţă, 107,3 km.

Avram Iancu nu s-a oprit aici si a terminat pe locul trei ultramaratonul Arctic, o cursă epuizanta  (castigata in în ultimii trei ani de Tibi Ușeriu).Cel mai dificil maraton din lume, de 611 km şi s-a desfăşurat în condiţii extreme în Canada, dincolo de Cercul Polar.

Acum, a stabilit o noua performanta , fiind pentru prima dată în istoria premiilor World Open Water Swimming Association când titlul mondial „Performance of the Year (2021)” ajunge în Romania.

.

Credit foto si info :https://www.facebook.com/avramiancu

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply