Pălincă românească premiată în Austria

   Produsele tradiţionale româneşti sunt din ce în ce mai des recunoscute peste hotare. Zilele trecute a fost apreciată la cel mai mare concurs de distilate din Austria o pălincă din Bihor.Si nu orice fel de pălincă ci una de cireşe.

Pălinca Trămuța a fost premiată în cadrul ediției 2022 al Galei Destillata. E una dintre cele mai mari competiții de distilate din Europa!! Vă mulțumim tuturor celor care sunteți mereu alături de noi !”, au scris pe pagina de Facebook producătorii pălincii.

Pălinca se obtine din fructe bine coapte. Este distilată în cazane tradiționale cu foc direct, explică Florian Chișe cel care stăpâneşte arta facerii palincii premiate. Mestesugul acesta l-a deprins din moşi strămoşi, fiind descendentul unei familii în care secretul pălincii s-a transmis din generaţie în generaţie.

“Din copilărie mi-a plăcut munca din pălincărie. Îmi aduc aminte cu mare drag de nopţile pe care le petreceam împreună cu bunicul şi cu tata la cazane. Povesteam despre cum se produce această pălincă. Am păstrat de la ei secretul pălincii. Cred că asta m-a ajutat să o fac atât de cunoscută” a marturisit Florian Chişe .

Credit foto si info : https://www.facebook.com/PalincaTramuta

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply