OMS: Rată alarmantă a transmiterii coronavirusului în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Europa se confruntă cu „o situaţie foarte gravă”, pe măsură ce se amplifică pe continent „o rată alarmantă a transmiterii coronavirusului”.

„Cazurile săptămânale înregistrate în prezent au depăşit primul val din luna martie din Europa. Săptămâna trecută, de exemplu, au fost peste 300.000 de cazuri, peste jumătate din statele europene raportând o creştere mai mare de 10% a numărului de noi cazuri în decurs de două săptămâni. Din aceste ţări, 7 state au raportat de două ori mai multe cazuri în decurs de 14 zile decât în aceeaşi perioadă în primul val”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge.

„În primăvară şi vară am putut vedea impactul măsurilor stricte aplicate, iar eforturile şi sacrificiile noastre au fost necesare, pentru că în iunie s-au înregistrat cele mai puţine cazuri. Dar creşterea cazurilor de COVID-19 în septembrie ar trebui să servească drept semnal de alarmă pentru toţi. Chiar dacă creşterea numărului de cazuri se datorează şi creşterii numărului de testări, este totuşi alarmantă rata de transmisie a coronavirusului”, a mai spus Hans Kluge.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply