O româncă a primit titlul de „Ambasadoare a Bucătăriei Italiene”

Dorina Burlacu, o româncă stabilită de mulți ani în Italia, la Reggio Emilia, a uimit italienii cu măiestria și excelența ei în bucătărie. Dorina este chef bucătar, profesor cu un Master în Nutriţie Culinară și face parte actualmente din corpul de docenţi ai profesoarei Chiara Manzi, la Academia de la Nutritione Culinaria din Bologna – Italia.

Restaurantul „Libra” al acestei academii, din centrul oraşului Bologna, este unic în Europa prin tipurile de mâncare servite, cu reţete certificate şi echilibrate nutriţional. În acest restaurant, Rodica Burlacu prepară pastă proaspătă, tipic italiană. Preparatele ei se mai găsesc și în magazinul „Star Bene Senza Glutine”, din Reggio Emilia.

De asemenea, Rodica Burlacu acordă consultanţă celor care vor să își deschidă un restaurant sau un bar în Reggio Emilia, Parma, Modena, învățându-i merceologia şi nutriţia alimentelor.

Printre diferitele premii adunate până în prezent de Dorina Burlacu, este și cel oferit româncei noastre în acest an de Ambasada Italiei la Paris în calitate de Ambasador al Bucătăriei Italiene, pentru programul „Cucinare senza confini conversando con il gusto”, ideat și creat de bucătăreasa româncă. Acest program a cuprins 11 lecții de gătit transmise online, prin care Dorina a reușit să promoveze arta, frumusețea și gastronomia italiană. În timpul ultimei lecții, Dorina a fost acompaniată de o orchestră românească, care a interpretat o operă de Verdi pentru această ocazie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply