O româncă a fost ucisă de rechini în Egipt !!!

        O româncă de 40-50 de ani a fost ucisă de un rechin , în timp de se afla în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. Femeia făcea scufundări la mică adâncime. şi a fost atacată în largul aceleiaşi plaje unde, pe 1 iulie a mai avut loc un alt atac. Este al doilea deces înregistrat după ce cu numai câteva zile înainte o austriacă de 68 de ani şi-a pierdut viaţa după ce un rechin i-a smuls braţul.

           Egiptul reprezintă una dintre destinaţiile de vacanţă favorite ale românilor alături de Grecia, Turcia şi Spania. Zona  staţiunii Hurghada  este extrem de populara, aici ajungând aproape 65% dintre turiştii care vizitează această ţară. Nu se ştie ce a atras uriaşii prădători atât de aproape de ţărm dar autorităţile au închis plajele de la Marea Roşie, din zona.         

          Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply