Numărul noilor cazuri zilnice de COVID-19 s-a redus în Europa

În lume, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este cu 2% mai mic decât săptămâna trecută. Cea mai mare scădere se înregistrează pe continentul care are totuşi cele mai multe cazuri noi, Europa.

Cu aproape 240.000 de noi cazuri zilnice, Europa înregistrează în continuare cel mai mare număr de noi contaminări, cu mult peste Statele Unite şi Canada, luate împreună.

Totuși, numărul noilor cazuri zilnice s-a redus în Europa cu peste 10% faţă de situaţia de acum două săptămâni. Una din cauze ar fi impunerea restricţiilor sanitare.

De fapt Europa este acum singura regiune a lumii în care numărul contaminărilor a scăzut sensibil. În Franţa, spre exemplu, s-a constatat înjumătăţirea numărului noilor cazuri zilnice, minus 48% faţă de acum două săptămâni, urmează Belgia, cu mai puţin de 37%, Elveţia cu minus 33%, Spania cu minus 27% şi Marea Britanie care înregistrează minus 26%.

Agenţiile de presă internaţionale reamintesc faptul că toate aceste cinci ţări europene au impus restricţii sanitare şi de distanţare socială severe.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply