Noi restricţii sanitare în Italia

Italia a înregistrat, astăzi, un număr sensibil mai mic de infectări cu noul coronavirus, peste 9.000 de cazuri, faţă de mai bine de 11.700, ieri şi în ultimele zile. Un nou decret ce stipulează o serie de restricţii sanitare a intrat însă în vigoare de astăzi.

Restaurantele şi alte localuri în care se poate mânca sunt obligate să închidă la miezul nopţii, barurile în care însă nu este prevăzută consumaţia la mese rămân deschise până la ora 18:00. În toate aceste localuri, la o masă pot să se aşeze maxim şase persoane.

Totodată, se interzice organizarea de festivaluri şi târguri în oraşe, la fel ca sporturile de contact, precum şi competiţiile sportive organizate de amatori. Sunt permise, în schimb, activităţile fizice individuale şi toate activităţile sportive efectuate la nivel profesional.

În privinţa sălilor de fitness şi a bazinelor de înot, guvernul italian a decis să le acorde acestora o săptămână pentru a putea implementa noile protocoale de siguranţă împotriva răspândirii virusului.

Deşi în regiunea Campania toate instituţiile de învăţământ sunt închise timp de două săptămâni, cu lecţii şi cursuri online, premierul italian a decis ca activităţile şcolare să continue cu prezenţa elevilor în clase, doar în licee şi în şcolile profesionale, introducându-se un nou sistem eşalonat de intrare la ore.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply