Noi restricţii adoptate în Italia

Italia adoptă noi restricţii în încercarea de a stăvili noul val de infectări cu coronavirus, după ce aseară în regiunea Lombardia, din nordul ţării, a fost interzisă circulaţia cetăţenilor pe străzi. Din această noapte, măsura izolării populaţiei intră în vigoare şi în regiunile Campania şi Lazio.

În regiunile Lazio, din care face parte Roma şi Campania, cu Napoli şi Salerno ca oraşe mai importante, din această noapte este interzisă circulaţia persoanelor pe străzi, cu excepţia deplasărilor din motive de sănătate, muncă, situaţii de urgenţă sau de necesitate, precum întoarcerea la propriu domiciliu, toate cu justificări prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere.

Blocajul se aplică timp de 30 de zile, în Lazio de la miezul nopţii până la 5:00 dimineaţa, iar în Campania, până la 13 noiembrie, de la ora 23:00 pentru şase ore.

Cine nu respectă aceste restricţii riscă amenzi de 1.000 de euro. Dacă însă în următoarele şapte zile numărul de noi cazuri de COVID-19 pe zi, în medie 16.000, nu se va micşora premierul Giuseppe Conte anunţă că la nivel naţional populaţia va intra în izolare, fiind permis cetăţenilor să meargă doar la muncă sau la şcoală.

Pentru a nu se ajunge la un nou lockdown ministrul de interne, Luciana Lamorgese, avertizează că în aceste zile pe străzi şi în localuri se vor intensifica şi mai multe controalele forţelor de ordine.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply