Noi măsuri anti COVID-19, în Italia

Guvernul de la Roma se teme să nu se revină la un nou lockdown, la o altă carantină generală, în preajma sărbătorilor de iarnă. Pentru a evita o astfel de situaţie, un nou decret cu măsuri anti COVID-19 actualizate a fost aprobat zilele acestea. Măştile de protecţie sunt obligatorii în permanenţă chiar şi afară şi până şi în propria locuinţă, în prezenţa oaspeţilor.

Restaurantele şi alte localuri nu îşi pot continua activităţile după miezul nopţii, în vreme ce băuturile alcoolice se pot achiziţiona până în ora 21:00.

Forţele de ordine, Poliţia, Jandarmeria şi Armata şi-au intensificat deja controalele pe străzi, în centrele oraşelor şi în locurile tradiţionale de întâlnire ale tinerilor, pentru a nu permite formarea de aglomerări.

Petrecerile private cu mai mult de şase persoane sunt interzise, la fel ca meciurile de fotbal şi baschet între prieteni. Căsătoriile şi botezurile, în schimb, pot avea loc cu maxim 30 de persoane.

De astăzi, în regiunea Campania, guvernatorul Vincenzo de Luca, în condiţiile în care în ultimele zile s-au semnalat 600 de noi contaminări în rândul elevilor şi profesorilor, a decis suspendarea pentru două săptămâni a tuturor activităţilor şcolare şi din universităţi, cu excepţia cursurilor pentru studenţii din primul an.

Lecţiile se pot desfăşura doar la distanţă. Totodată, la nivel naţional a rămas obligatorie izolarea şi supraveghere medicală pentru 10 zile, şi nu 14, ca până acum, pentru toţi cei care vin în Italia din România, Australia, Japonia sau Thailanda, abia la finalul perioadei cetăţenii fiind supuşi unui test de diagnosticare a coronavirusului.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply