Municipiile Petroșani și Brad, dar și orașul Simeria, în carantină pentru 14 zile

De marţi dimineață, municipiile Petroșani și Brad, dar și orașul Simeria, intră în carantină pentru 14 zile, din cauza depăşirii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 cazuri la mia de locuitori.  

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în urma analizei de risc efectuate. Carantina prevede restricții de deplasare pentru locuitorii orașelor respective, închiderea restaurantelor și a barurilor, precum și restricționarea sau interzicerea totală a manifestărilor publice.  

Potrivit autorităților județene, vor exista filtre la intrarea și ieșirea din localități, dar și echipe mobile de control care vor verifica respectarea regulilor de protecție sanitară.  

Într-un comunicat de presă emis ieri, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat că nu este de acord cu această măsură, mai ales că pentru alte localități din țară s-au făcut derogări la o rată de infectare de până la 7 la mie.  

Cu toate acestea, edilul a îndemnat locuitorii să fie responsabili și să respecte măsurile adoptate de autorități. Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 4,25 la o mie de locuitori, în municipiul Brad – 6,47 la mie, Petroşani – 6,01 la mie, iar în Simeria – 6,04 la mia de locuitori. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply