Ministerul Apararii cauta rezervisti voluntari

Ministerul Apararii din Romania continua pana pe 21 ianuarie 2022  Campania de recrutare pentru rezervisti voluntari in Armata Romaniei.

Este vorba de 444 de locuri ramase libere din anul 2021 in unitatile militare din 15 judete : Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Doritorii vor fi indrumati de catre personalul centrelor militare zonale, fiind acceptate si persoane care nu au efectuat stagiul militar, in cazul acestora urmand sa fie identificate pozitiile ce pot fi ocupate in conformitate cu pregatirea si studiile absolvite.

La prezentare la centrul militar, doritorii trebuie sa prezinte urmatoarele acte :

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară

– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de reservist

Guvernul a modificat in ultimele luni reglementarile privind statutul rezervistilor voluntari, pentru ca aceasta zona sa devina mai atractiva. Printre facilitatile create se numara cresterea veniturilor si eliminarea unor limitari, intre care interdictia ca rezervistii voluntari sa paraseasca tara in perioada contractului.

Detalii spulimentare se pot obtine la adresa https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php

sursa foto : MAPN

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply