Matei Vişniec se joaca la Teatrul Marconi din Roma

      Nu mai putin de sase spectacole care poarta semnatura dramaturgului roman Matei Vişniec se joaca pe scena Teatrului Marconi din capitala Italiei.

     In datele de 4, 5 și 6 februarie sunt programate spectacolele “Richard al III-lea se interzice”, “Migraaanți sau prea suntem mulți pe această nenorocită de barcă” și “Despre ștergătoarele de picioare din punctul de vedere al aricilor”. Spectatorii au putut deja sa aplaude la scena deschisa  spectacolele “Paparazzi”, “Occident Express” si “Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”.

Piesele semnate Matei Vişniec s-au aflat pe afisele teatrelor din peste 30 de tari. Dramaturgul a fugit in timpul comunismului, in 1987, din Romania si a cerut azil politic in Franta, tara in care primeste cetatenia franceza in 1993.Dupa 1989 a devenit autorul cel mai jucat pe scenele romanesti.

Matei Vișniec este al doilea dramaturg român care a reușit  să se impună în lumea teatrului francez, după Eugène Ionesco. Piesele sale au fost traduse in peste 25 de limbi.

Credit foto si  informații: https://www.teatromarconi.it/…/stagione-teatrale/2021-2022

sursa foto : Wikipedia.com

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply