Măsuri obligatorii după terminarea stării de urgență în Spania

Spania va fi cea mai lovită economie din grupul G-20 dacă se va confrunta cu un nou val de epidemii în acest an. Potrivit unui raport OECD, căderea produsului intern brut va fi de peste 14%.

Guvernul a emis o ordonanţă cu măsuri obligatorii după terminarea stării de urgenţă în perioada următoare, numită noua normalitate, pentru a evita revenirea epidemiei

Noua normalitate începe din 22 iunie şi înseamnă, între altele, purtarea măştii pe stradă, la locul de muncă, în autobuz sau în tren, în magazin şi în orice spaţiu unde nu se poate asigura distanţa de 1,5 m între persoane.

Amenzile sunt de până la 100 de euro. Regula este valabilă atâta vreme cât consideră guvernul, pe baza analizelor şi rapoartelor din teritoriu şi de la Centrul de alerte şi urgenţe sanitare.

Ministrul Sănătăţii Salvador Illa a explicat: „Ordonanţa cuprinde toate măsurile din perioada stării de urgenţă şi se aplică până când vom învinge acest virus, adică până când vom avea o terapie eficientă sau un vaccin.

Ordonanţa prevede testarea cât mai rapidă a cazurilor suspecte de COVID-19, precum şi obligaţia guvernelor regionale de a dota dispensarele şi spitalele cu resurse umane şi echipamente în caz de noi valuri de epidemie.

Pentru hoteluri şi spaţii de cazare alternative, se impune curăţenia şi dezinfectarea de mai multe ori pe zi, iar în aeroporturi se va realiza un control sanitar al pasagerilor care intră în Spania.”

Spania a înregistrat în ultima săptămână 50 de decese, numărul total fiind de peste 27.000.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply