Măsuri mai stricte în Europa

Al doilea val de COVID-19 aduce progresiv măsuri mai stricte în Europa. Belgia, Germania, Italia, Slovenia, Slovacia şi Ucraina înăspresc controalele în spaţii publice pentru a vedea cum respectă populaţia reglementările legate de coronavirus.

Masca este obligatorie, chiar şi în aer liber, iar în zone cu risc ridicat se închid porţile restaurantelor şi altor sedii de instituţii, unde o perioadă au fost permise activităţi cu grupuri mai mari de oameni.

Danemarca a început o campanie de educare a populaţiei pentru că măştile folosite au devenit o problemă, fiind aruncate adesea în natură. Activişti ecologişti spun că oamenii nu trebuie să ştie doar cum să o folosească, ci să primească şi informaţii despre ce pot face cu acest accesoriu după folosire.

Astăzi şi autorităţile din Bulgaria au precizat că ar putea reintroduce măsuri suplimentare, iar guvernul slovac îi îndeamnă pe oameni să nu dea crezare dezinformărilor şi conspiraţiilor care neagă gravitatea noului virus.

În Rusia, la Moscova, a fost restricţionat accesul studenţilor şi al vârstnicilor în mijloacele de transport în comun, iar angajaţii marilor companii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă.

Pe glob 36 de milioane de persoane au fost contaminate cu noul coronavirus în ultimele 10 luni, peste un milion au murit, iar peste 27 de milioane de oameni s-au vindecat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply