Masca de protecție, obligatorie şi în aer liber la Roma

Masca de protecție devine obligatorie şi afară, în aer liber, şi la Roma şi în restul localităţilor din regiunea Lazio, la fel ca şi în alte oraşe ca Genova, Latina, Foggia şi în regiunile Campania, Calabria şi Sicilia.

Trebuie menţinută atenţia, mai presus de toate, în ceea ce priveşte distanţarea socială, a subliniat consilierul regional pe probleme de sănătate, Alessio D’Amato, în ziua în care Italia a atins numărul cazurilor de la sfârşitul lunii aprilie 2.548, când întreaga ţară se afla în carantină.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat încă de joi că va solicita parlamentului de la Roma prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Actuala stare de urgenţă expiră la 15 octombrie, însă, potrivit autorităţilor medicale, este nevoie de această prelungire în contextul actual.

Guvernul de la Roma încearcă să găsească, totodată, anumite metode prin care cetăţenii italieni ar putea fi convinşi să îşi descarce aplicaţia „Immuni”, care conţine informaţii utile legate de prevenirea bolii şi stoparea răspândirii virusului.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply