Masă caldă pentru vârstnicii din Baia Mare

În prezent, 22 de persoane vârstnice din Baia Mare beneficiază zilnic de o masa caldă, distribuită la domiciliul lor, în cadrul proiectului „Respect pentru bunici”, implementat de administrația publică locală.

Serviciul “Masa pe roti” este unul inovativ, care vine în ajutorul vârstnicului și a familiei acestuia, întrucât la nivelul municipiului Baia Mare nu există un serviciu care să vizeze această categorie specială de persoane aflate în risc de marginalizare.

Hrana oferită este preparată în Cadrul Cantinei de Ajutor Social și este transportată cu un autovehicul achiziționat în cadrul proiectului.

Din echipa multidisciplinară face parte și un asistent social care se deplasează la domiciliul beneficiarilor și care vine în sprijinul acestora, prin furnizarea de servicii de informare, consiliere socială, asistare, monitorizare, precum și consilierea familiei.

Proiectul „Respect pentru bunici” este derulat de Municipiul Baia Mare, prin Direcția De Asistență Socială Baia Mare, în calitate de Beneficiar, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply