Marea Britanie va introduce controale de frontieră pentru bunurile din UE

Marea Britanie a anunţat că va introduce treptat controale de frontieră pentru bunurile din Uniunea Europeană, după încheierea perioadei de tranziţie pentru Brexit, în efortul de a atenua şocul pentru companiile care se confruntă, deja, cu dificultăţi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Anulând planul iniţial de a impune verificări asupra tuturor produselor importate de Marea Britanie din UE, din ianuarie 2021, guvernul britanic a anunţat că va introduce aceste schimbări în mai multe etape, până pe 1 iulie 2021 oferind firmelor mai mult timp pentru a-şi pune la punct documentele.

Companiile solicită guvernului de mai multă vreme să precizeze ce verificări vamale vor fi în vigoare la sfârşitul acestui an, când perioada de tranziţie se va încheia, ca urmare a părăsirii UE de către Marea Britanie, în ianuarie.

„Anunţul de astăzi este un pas important pentru a pregăti ţara pentru finalul perioadei de tranziţie, însă mai sunt multe de făcut”, a declarat ministrul secretar de stat Michael Gove.

Guvernul a precizat că va construi noi dispozitive vamale pentru efectuarea controalelor şi va oferi sprijin porturilor, pentru noua infrastructură.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply