Marea Britanie ia noi măsuri

De câteva zile, numărul de infecţii noi în Marea Britanie trece de 2.000 de cazuri pe zi. Persoanele infectate sunt în general tinere şi cu forme uşoare.

Autorităţile se tem însă că numărul infecţiilor va creşte exponenţial şi este doar o chestiune de timp până când persoane în vârstă sau persoane vulnerabile vor fi infectate şi vor ajunge în stare gravă. Din acest motiv, guvernul a decis să interzică pe termen nelimitat adunările mai mari de şase persoane, cu câteva excepţii.

„Regula este, cu câteva excepţii, în şcoli, la locul de muncă şi în cadrul unor evenimente, cum ar fi nunţile sau înmormântările, că nu te poţi întâlni în grupuri mai mari de şase persoane”, a declarat Matt Hancock, ministrul Sănătății.

Guvernul de la Londra este adesea acuzat că are o strategie de comunicare confuză, ce a contribuit parţial la explozia de infectări noi. Ministrul sănătăţii spune că noua regulă este acum clară şi va fi aplicată de poliţie care poate da amenzi de la 100 la 3.200 de lire sterline pentru cei care nu o respectă.

Decizia autorităţilor britanice a fost anunţată în contextul unor veşti mai puţin încurajatoare de la oamenii de ştiinţă din Oxford, care lucrează pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19.

Testele clinice avansate au fost suspendate, întrucât unul din voluntarii care a primit vaccinul experimental s-a îmbolnăvit.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply