Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă

În contextul atacurilor islamiste din Franţa şi Austria, Marea Britanie a ridicat, aseară, nivelul de alertă teroristă de la substanţial la grav, decizie adoptată din raţiuni de precauţie.

Mare Britanie are un sistem de alertă care indică riscul unui atac terorist. Acest lucru înseamnă că un atac terorist este foarte probabil pe teritoriul ţării, dar că Serviciile Secrete nu au indicii că ar fi iminent.

Ministrul de interne Priti Patel a declarat că britanicii trebuie să fie atenţi, dar nu alarmaţi: „Dacă oamenii au îngrijorări, le cer să contacteze poliţia. Această măsură este, însă, una de precauţie, ca urmare a atacurilor recente pe care le-am văzut.”

Decizia autorităţilor britanice de a mări nivelul de alertă a fost luat în urma atacurilor teroriste din Viena, de acum două zile şi din Franţa, unde săptămâna trecută au avut loc două atentate islamiste la Paris şi la Nisa.

Ministrul de interne britanic spune că şi Marea Britanie are de făcut faţă unor ameninţări teroriste reale, iar forţele speciale au primit, prin lege, puteri sporite.

În următoarele zile, prezenţa poliţiei va fi mult mai vizibilă pe străzile din Marea Britanie, ca urmare a nivelului de alertă ridicat. Recomandarea de a mări nivelul de alertă a fost făcută de Serviciul Secret Britanic MI5 care ia decizii independent de guvern.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply