Mai multe ţări europene înăspresc restricţiile împotriva COVID-19

Mai multe state europene au început să înăsprească din nou regulile de protecţie sanitară, în condiţiile în care creşte constant numărul de infectări cu noul coronavirus, iar de săptămâna viitoare se redeschid şcolile.

Franţa a anunţat ieri peste 6.100 de cazuri noi de COVID-19, iar de astăzi masca este obligatorie la Paris, atât pe stradă, cât şi în spaţiile publice închise.

În zilele următoare, msura se va aplica şi la Strasbourg sau Bordeaux. Aflat astăzi în vizită la un laborator farmaceutic din Paris, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că nu este încântat să poarte mască, dar a adăugat că vede în această obligaţie o constrângere rezonabilă, în condiţiile în care alternativa ar fi reinstituirea carantinei şi oprirea activităţilor.

Reguli stricte au fost anunţate şi în Spania, unde copiii mai mari de 6 ani vor fi obligaţi să poarte mască la şcoală, iar autorităţile din Germania, care se tem de izbucnirea unui al doilea val, le-au cerut cetăţenilor să evite călătoriile în ţările şi regiunile considerate zone de risc.

În paralel, se înăspresc amenzile pentru nepurtarea măştii şi se anunţă controale sporite în întreaga ţară, pentru a se asigura că sunt respectate perioadele de carantină în zonele în care apar focare de COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply