Mai multe regiuni spaniole au închis activităţile neesenţiale

Mai multe regiuni spaniole au închis activităţile neesenţiale, restaurantele şi sălile de sport. Deocamdată, Guvernul central evită izolarea cetăţenilor la domiciliu, solicitată de oficialităţile din mai multe regiuni.

După ce, ieri, Spania a raportat peste 50.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în weekend, regiunea Asturia a cerut Guvernului central permisiunea să impună o izolare la fel ca în luna martie.

Ministrul sănătăţii a răspuns, însă, că în principiu nu este nevoie de o măsură atât de dură şi că este nevoie de 10 sau chiar 15 zile pentru a vedea efectul restricţiilor de deplasare între regiuni, de interzicere a circulaţiei persoanelor pe timpul nopţii şi de limitare a capacităţii în spaţii interioare.

În medie, rată infectărilor a ajuns în Spania la 521 de cazuri la 100.000 de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută. Regiunea Castilla y León a anunţat astăzi că închide, începând de vineri, restaurantele şi sălile de sport şi interzice vizitele la căminele pentru persoane în vârstă din cauza numărului prea mare de infectări.

Cu o rată de peste 800 de cazuri la 100.000 de locuitori, această regiune prevede, pentru a compensa închiderea sectorului HoReCa, ajutoare de 73 de milioane de euro.

Liderul regional a cerut limitarea la maxim a contactelor sociale în aceste zile, pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply