MAE a ridicat nivelul de alerta pentru  Ucraina

      Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alerta in Ucraina la penultimul grad si recomanda cetatenilor romani sa evite orice deplasare în această țară. Deasemenea MAE  a decis retragerea  personalului diplomatic şi consular neesenţial .

      “In contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre” si a existentei unor „ factori de risc”, autoritatile le recomanda inclusiv celor  care sunt deja în Ucraina , să se gândească dacă este absolut necesar să rămână, se arata intr-un comunicat MAE.

Românii din Ucraina pot cere ajutor

La nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537.

MAE precizeaza ca românii pot solicita asistenţă și protecție consulară Ambasadei României la Kiev, precum și oficiilor consulare de la Odessa, Cernăuți și Solotvino, în funcție de zona în care se află (pentru circumscripții consulare accesați https://kiev.mae.ro/node/474 ).

Pentru a avea o imagine completa a cetatenilor romani aflati in aceasta zona, MAE  recomandă  lor care se află acolo să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) .  

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:

Ambasadei României la Kiev+380445009932 +380445009934 +380445009935Call Center București
+380936252717Telefon de urgență
Consulatul General Cernăuți Call Center București

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply