Lucrătorii sezonieri din industria vinului din Rioja trebuie testați de COVID-19

Toţi lucrătorii din industria vinului din regiunea spaniolă Rioja şi din provincia Alava trebuie să facă test pentru coronavirus înainte de a începe munca la culegerea strugurilor, pentru a preveni izbucnirea unor focare de COVID-19.

Măsura pune în pericol recoltarea strugurilor. Culegătorii de struguri, care au numit anul 2020 „recolta de măşti”, vor primi echipament individual, care include şi coşuri şi foarfeci, obiecte care nu pot fi schimbate între culegători, pentru a evita infectările, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţii de reglementare vinicolă din Rioja.

Autorităţile din Ţara Bascilor a impus firmelor producătoare de vinuri din provincia Alava să depună listele cu lucrători, după care departamentul de sănătate urmează să efectueze testele pentru coronavirus.

Muncitorii sezonieri, care de obicei locuiesc şi trăiesc în condiţii precare, au fost foarte greu loviţi de epidemia de COVID-19 din Spania, autorităţile spaniole fiind nevoite să impună măsuri restrictive sau chiar carantină totală mai ales în zonele unde există culturi de fructe.

„Până nu primim rezultatul testului, nu avem voie să lucrăm”, a declarat unul dintre lucrători, aflat în centrul provizoriu de testare din Laguardia, provincia Alava.

Aproximativ 6.000 de lucrători sezonieri au fost angajaţi pentru culegerea strugurilor în regiunile Alava şi La Rioja. Pe fondul incertitudinilor legate de scăderea încasărilor din vânzarea vinurilor şi de numărul foarte mic de turişti care vin să viziteze plantaţiile şi cramele, cultivatorii de struguri sunt îngrijoraţi, dar nu pot estima cât de greu va fi afectată producţia şi comercializarea vinurilor de pandemia de COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply