Locuri de munca disponibile pentru macelari in Anglia

Sectorul creșterii porcilor din Marea Britanie se confrunta cu o criza fara precedent si riscă să intre în faliment. Avertismentul a fost facut de Asociația britanică de resort. Firmele din domeniu se plang de faptul ca  Brexitul a dus la plecarea muncitorilor est europeni si la un deficit de lucratori in acest sector , in special macelari. Astfel peste 170.000 de porci nu pot fi sacrificați în Regatul Unit. 

În  octombrie 2021, Guvernul de la Londra a oferit vize de urgenţă pentru 800 de măcelari din străinătate. Doar  105 de măcelari s-au aratat interesati si urmează să vină în Marea Britanie pentru a lucra pe o perioadă de şase luni, conform datelor NPA.

Situatia se agraveaza pe zi ce trece iar masurile luate de autoritati nu au efectul scontat.  Acordarea de vize în regim de urgenţă pentru atragerea imigrantilor din Europa de Est nu functioneaza sustin Preşedintele asociaţiei reprezentative National Pig Association (NPA), Rob Mutimer, şi preşedinta sindicatului fermierilor britanici National Farmers Union (NFU), Minette Batters, citati de Reuters. Cele două organizaţii i-au trimis o scrisoare comună ministrului britanic al Mediului, George Eustice, cerandu-i sa resolve situatia.

Situatia afecteaza intregul sector si nu  sunt semne ca ar putea sa fie imbunatatita in curand. Reprezentantii celor două organizaţii au avertizat că fermele pierd banii de pe urma porcilor ajunşi la maturitate şi care nu sunt procesati si cel puţin 30.000 de scroafe de reproducţie au fost pierdute pe parcursul ultimelor şase luni, echivalentul a aproximativ 10% din efectivele de porcine din Regat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply