LA MULŢI ANI REPUBLICA MOLDOVA !

         Republica Moldova sărbătoreşte astăzi împlinirea a 31 de ani de la proclamarea independeței. În ţara de peste Prut au loc ceremonii şi parade  iar autorităţile au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt  și la Monumentul ”Maica Îndurerată”.

        „ Cetățenii Republicii Moldova vor să aibă libertatea de a trăi liberi în țara lor. Și, uneori uităm că ei s-au sacrificat viața pentru libertate. Războiul nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei ne arată prețul nedreptății. Noi am sărit în ajutorul vecinilor noștri ucraineni, am împărțit din puținul nostru cu ei. O lume întreagă ne-a văzut așa cum suntem o țară mică cu suflet mare. Condamnăm războiul că iubim pacea, iubim viața. Aceste greutăți nu ne vor face să dăm mâinile jos. Noi am ales libertatea,” a transmis președinta Maia Sandu, citetă de agerpres.ro.

        Şi autorităţile de la Bucureşti au transmis mesaje de felicitare şi susţinere cu această ocazie, reiterând ideea că România va continua să susţină Republica Moldova, în procesul său de aderare la UE.

        „Calde felicitări doamnei preşedinte Maia Sandu şi cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei! România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene. UE – singura opţiune către un viitor prosper&democratic!”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României .

         Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că „Republica Moldova sărbătoreşte astăzi Ziua Independenţei de stat, proclamată în urmă cu 31 de ani. România a fost primul stat care a recunoscut independenţa, fiind în permanenţă alături de Republica Moldova în parcursul său de dezvoltare şi apropiere de spaţiul european. Construcţia statală şi naţională a Republicii Moldova a traversat multiple provocări, implicând armonizarea unor curente diferite, nostalgii şi realităţi obiective cu aspiraţiile majorităţii române a populaţiei Republicii Moldova. În toată această perioadă, România a fost alături de fraţii de peste Prut, de guvernele de la Chişinău, încercând să ajute la dezvoltarea instituţională, economică şi la procesul de democratizare şi integrare europeană, opţiunea fermă a unei majorităţi consistente a cetăţenilor Republicii Moldova”.

Credit info www.agerpres.ro, www.tvr.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply