La multi ani RADIO DA si ascultatorilor nostri de Ziua Mondiala a radioului

         Astazi, 13 februarie se aniverseaza Ziua mondiala a RADIOULUI, proclamată în 2011 de către statele membre ale UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în 2012.

       LA MULTI ANI,  RADIO DA DIASPORA si ascultatorilor din intreaga lume! LA MULTI ANI,  RTVD ! Radio DA se adreseaza tuturor romanilor, indiferent  in ce colt al lumii s-ar afla sau pe ce continent. Muzica, stiri, divertisment…… toate sunt oferite ascultatorilor din diaspora, care sunt astfel la curent cu ceea ce se intampla in tara. Pot sa isi desfete sufletele si inimile.

De ce este radioul popular ?

     90% dintre adulti asculta cel putin un post de radio. Peste 44.000 de statii de radio emit pentru peste 5 miliarde de ascultatori pe tot globul, arata statisticile  ONU. Mai mult de  70% din populatia lumii utilizeaza radioul, ceea ce il face cel mai accesat mijloc de informare, la nivel global. Usurinta cu care poate fi utilizat , costurile mici dar si abilitatea de a ajunge in cele mai indepartate locuri au facut ca radioul sa ramana in topul preferintelor utilizatorilor, in pofida  aparitiei a noi mijloace media sau a dezvoltarii tehnologice.


Radioul ramane pe primul loc si pentru milioanele de romani din diaspora , pentru ca aduce o bucatica de suflet romanesc, “de acasa”   in comunităţile îndepărtate, aflate la mii de kilometri departare de locurile natale.

Marin Stefanescu din Maramures, aflat la munca in Italia : “ Duminica, la un gratar cu prietenii ascultam muzica de acasa si ne trece dorul, la un pahar de palinca, adevarata, de la noi din  Maramu’.”

Adina Rosu din Gorj, plecata in  Germania: “ Cu pandemia asta, am ascultat ce mai e prin Romania mai mult ca oricand. Am familia acolo, copiii…mi-a fost greu”.

Petru Geamba din Suceava, aflat la lucru in Marea Britanie: “Cand vii seara de la munca, mai vrei sa te odihnesti ca tot omul, nu sa asculti in engleza. Simti nevoia unui cantec, unei vorbe in limba ta.”

La multi ani tuturor posturilor de radio si ne dorim ca radioul, o component esentiala atat pentru relaxare cat si pentru informare, sa ramana cat mai aproape de inimile romanilor de pretutindeni prin Radio DA.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply