Italia şi Spania nu mai sunt în topul preferințelor românilor care vor să muncească în străinătate

    Italia şi Spania au deţinut ani la rând supremaţia în topul ţărilor preferate de români pentru munca în străinătate. Astfel în aceste state se află două dintre cele mai numeroase comunităţi de români de peste graniţe. Pandemia şi crizele economice  şi nivelul salariilor oferite au făcut ca interesul românilor care îşi doresc să lucreze peste hotare să se mute şi spre alte ţări din Europa.

     Intr-un clasament recent al statelor europene în care îşi doresc românii să muncească,  Italia şi Spania se situează abia pe locurile 10 și respectiv 11.

Luna aceasta, cele mai multe aplicări ale candidaților s-au înregistrat pentru Germania, Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, Italia și Spania plasându-se abia pe locurile 10 și 11 în topul preferințelor românilor”, a  afirmat pentru  adevărul.ro Bogdan Badea, CEO eJobs.

       Interesul românilor pentru angajări care privesc munca în străinătate și joburile remote a atins un nou record în luna septembrie, potrivit uneia dintre cele mai mari platform de recrutare. Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs.ro, din care 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote și 6,8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.  15.000 de români şi-au căutat o slujbă peste hotare.

 In ceea ce priveşte piaţa muncii din ţară, jumătate din joburile disponibile oferite se găsesc în Bucureşti, urmând cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța. 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”.

Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call – center / BPO și 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii și financiar – bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidații care își doresc să lucreze de acasă.

La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaților în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom și banking.

Credit info : adevărul.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply