Italia se închide din nou

Italia se închide din nou, de această dată pe regiuni, începând de mâine dimineaţă, când se introduc noi măsuri de siguranţă sanitară şi restricţii mai severe. Peninsula a fost împărţită în trei zone de risc, în funcţie de numărul infectărilor şi de gradul de ocupare a spitalelor.

În regiunile care sunt plasate într-un scenariu de severitate maximă şi cu nivel ridicat de risc, roşu sau de nivelul IV – Calabria, Lombardia, Piemonte şi Valle D’Aosta – este interzisă circulaţia în şi din regiune, precum şi pe teritoriul propriu-zis.

Magazinele se închid, cu excepţia celor alimentare, a farmaciilor şi a chioşcurilor de ziare. Barurile, restaurantele, cofetăriile pot livra produsele doar la domiciliu, iar activităţile sportive se suspendă.

La nivel naţional, de mâine până la 3 decembrie, după ora 22:00 până la 5:00 dimineaţa este limitată circulaţia, cetăţenii care ies din case fiind nevoiţi să aibă cu ei o declaraţie pe propria răspundere.

Muzeele şi expoziţiile se închid, la fel centrele comerciale, în zilele de sărbătoare sau la sfârşit de săptămână, iar transportul public se poate folosi la o capacitate de 50%.

În privinţa instituţiilor de învăţămînt, liceeni studiază de la distanţă de acasă, iar elevii din şcolile elementare şi gimnaziale se pot prezenta în clase numai cu masca de protecţie pe faţă, chiar şi pe parcursul orelor de studiu.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply