Italia înăspreşte interdicţiile

Italia înăspreşte interdicţiile de deplasare şi de organizare a petrecerilor pe perioada sărbătorilor de iarnă. Un decret în acest sens a fost adoptat de guvern şi se aşteaptă să fie semnat în această seară de premierul Giusseppe Conte, urmând să intre în vigoare chiar de mâine.

Blocarea cetăţenilor în localităţile de rezidenţă de Crăciun şi Revelion, interzicerea deplasărilor de la o regiune la alta în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie şi izolarea populaţiei la nivel naţional chiar de sărbători între orele 22:00 şi 6:00 dimineaţa sunt numai câteva dintre restricţiile impuse de Guvernul de la Roma.

Textul decretului apare întotdeauna în ultimul moment încât noi nu mai avem timp să facem alte propuneri – se plânge guvernatorul din Lombardia, Attilio Fontana.

Lombardia este zona care va rămâne portocalie, cu interzicerea intrărilor şi ieşirilor din regiune şi din localităţi, în vreme ce toate celelalte 19 regiuni vor deveni galbene cu risc redus de contaminare.

Chiar dacă guvernul de la Roma a decis închiderea tuturor staţiunilor de schi pe perioada sărbătorilor, autorităţile regionale din Vale da Osta au aprobat deja o lege împotriva acestor restricţii, pentru a avea lbertatea asupra deschiderii magazinelor, a restaurantelor şi a pârtiilor de schi.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply