Italia are în vedere o reglementare a statutului migranţilor ilegali

Italia are în vedere o reglementare a statutului migranţilor ilegali pentru a atrage mână de lucru în agricultură, a anunţat ministrul de Interne Luciana Lamorgese.

În acelaşi timp, ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, discută crearea de coridoare speciale pentru sezonieri din România.

„Evaluăm problema împreună cu miniştrii Agriculturii şi Muncii. Există necesitatea de a găsi o soluţie specifică problemelor apărute în industriile agriculturii şi pescuitului şi de a combate lipsa de mână de lucru în aceste sectoare”, a spus ministrul de Interne.

Bellanova se află în discuţii în vederea creării de coridoare speciale care să permită accesul lor în Italia, în pofida restricţiilor.

La Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat că nu poate comenta în mod specific planurile italiene, dar a adăugat că nu par să fie în contradicţie cu regulile UE.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

  • Ar fi un lucru foarte bun dacă sar putea face un acord între România și italia,pnt a putea merge la muncă în agricultura italiană,sîntem multi care am dori să scăpăm de sărăcia și mizeria din Romania aici mori cu zile.
    Eu unul si mîine as pleca cu tot Virusul care nu există eu nu cred in asa zisul Virus ci mai de graba o mișcare Politică.Sper ca acordul sa fie cît mai curînd aprobat.o zi frumoasă va doresc

leave a reply