IT ul ramane in topul salariilor

Cel mai bine platit domeniu ramane in continuare cel al IT ului, salariile ajungand frecvent la 5000 de euro lunar. Cresterea din ultimii doi ani a fost avantajata si de generalizarea notiunii de lucru de acasa sau- mai sofisticat spus – digital nomad. Acest concept devenit popular a dus la posibilitatea ca acest job sa fie practicat de oriunde, astfel ca este mai usor sa obtii un job pe orice continent si sa lucrezi din orice locatie existi.In plus, exista o criza a fortei de munca cu o buna calificare in acest domeniu, in contextual in care companiile de IT nu au fost afectate de criza sanitara si au continuat cresterea cifrelor de afaceri.

Job ul de IT ist nu este greu de invatat mai ales pentru tineri, existand mai multe cursuri de programare si IT online, cu preturi rezonabile, de la 6 la 12 luni sau doi ani. In general companiile nordice prefera sa isi selectioneze candidatii si sa ii pregateasca apoi dupa incheierea contractului.

Conform Best Jobs sunt cautatea pozitii de programare gen Java si de administrare de retele, cum ar fi Net Leader Administrator, in aceste zone fiind cele mai bune salarii.

Folosind statisticile Instituttului National de Statistica din Romania – dar tendintele sunt aceleasi la nivel mondial – Best Jobs arata ca urmatoarele domenii bine platite sunt management de coordonare, management de produs, management financiar, domeniul medical si cel logistic.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply