Invazie de ursi in Madrid

Madridul a fost invadat de ursi colorati, chiar si romanesti.

40 de ursi au fost amplasati in principalele piete ale capitalei spaniole. Ursii  reprezinta viziunea artistica a participantilor la un  concurs organizat de postul de radio Cadena Ser și cotidianul El País, în colaborare cu Primăria Madrid. Artistii au trebuit sa reinterpreteze, intr-o manieră originală, unul  dintre simbolurile orașului Madrid, „El Oso y el Madroño”, situat în Puerta del Sol.

Inițiativa, care poartă sugestiv  titlul “¡Muchas gracias, Madrid!”, aduce un omagiu persoanelor care au luptat în prima linie împotriva pandemiei, precum și celor care prin efortul și rezistența lor au avut același obiectiv: cel al binelui comun, titreaza El pais.

   Demersul se alatura manifestarilor din marile capitale ale lumii, in semn de apreciere pentru toti eroii anonimi din aceasta pandemie.

Printre cei 40 de ursi câștigători se afla si 2 creatii a doua romance care si-au transpus in arta propria viziune.

 Gina Prunăreanu prin proiectul său intitulat „Ave Fénix” subliniază spiritul de rezistență al societății și al serviciilor esențiale pe tot parcursul pandemiei și poate fi vizitat în Plaza de los Cubos din Madrid.

Adela Trifan prin proiectul său intitulat “Enfoque Láser” subliniază perseverența celor care au continuat în vremurile grele și poate fi vizitat în perioada 14 ianuarie – 18 februarie la adresa Calle de Peña Prieta, 4, la Centrul de sănătate Hermanos Sangro din Madrid, arata un comunicat al Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei.

Informatii si credit foto: https://www.facebook.com/ambasada.madrid/photos/pcb.7069291459777899/7069238136449898

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply