Începe Festivalul de Film Românesc la Madrid

La Cinemateca din Madrid începe astăzi cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film Românesc, cu şase din cele mai importante şi noi producţii româneşti.

Organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, Festivalul va avea loc până pe 25 septembrie. Evenimentul începe cu proiecţia filmului „Parking” de Tudor Giurgiu. După proiecţie regizorul va avea o discuţie cu cinefilii din capitala spaniolă.

Filmul lui Tudor Giurgiu, al patrulea lungmetraj din cariera sa, a avut deja premiera în Spania în condiţii de pandemie, în plină izolare, în luna mai, pe platforma Filmin.

„Decizia asta mi s-a părut până la urmă un experiment care iată a reuşit, era o perioadă în care lumea avea nevoie să participe, să vadă film, să aibă sentimentul că vede nişte premiere. Am rămas extrem de impresionat de impactul, cel puţin mediatic, pe care l-a avut. Nu am fi avut acelaşi impact şi aceleaşi critici dacă filmul ar fi fost lansat tradiţional, toamna asta spre exemplu, între rockbustere americane şi alte titluri. Deci, cred că a fost o idee bună”, a declarat Tudor Giurgiu.

A zecea ediţie a Festivalului de la Madrid mai aduce fanilor spanioli ai filmului românesc „La Gomera” de Corneliu Porumboiu, „Un om la locul lui” de Hadrian Marcu, „Dragoste 1. Câine”, „Dragoste 2. America” de Florin Şerban şi „Ivana cea groaznică” de Ivana Mladenovici.

Cele şase pelicule vor ajunge, apoi, până în luna decembrie, la Valencia, Barcelona, Sevilla, Cordoba, Oviedo, Zaragoza şi Tenerife.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply