Începe Festivalul de Film de la Veneţia

Festivalul de Film de la Veneţia, unul dintre cele mai prestigioase din lume, începe astăzi cu un număr înjumătăţit de spectatori, cu măşti obligatorii şi cu restricţii pentru invitaţii din străinătate.

18 filme concurează pentru trofeul „Leul de aur”, patru dintre ele italiene, în 10 zile de festival – un festival cu foarte puţini oaspeţi din străinătate în acest an, oaspeţi care se vor anunţa de la o zi la alta.

Cine vine din afara Spaţiului Schengen este obligat să se prezinte cu un test de diagnosticare a coronavirusului negativ, efectuat în ţara de origine, trebuie să facă un alt test în aeroport, cum ajunge în Italia, şi un al treilea la Veneţia, cu cinci zile înainte de a participa la proiecţiile din cadrul festivalului.

Din cauza acestor restricţii, a carantinei de două săptămâni impuse de guvernul de la Roma faţă de călătorii din România, dar şi din alte motive personale, regizorul Cristian Puiu a fost înlocuit în ultimul moment din juriul festivalului de actorul american Matt Dillon, care se află deja în Peninsulă de mai multe luni.

Unele dintre peliculele de la această ediţie vor fi proiectate online, iar biletele se pot cumpăra numai pe internet, ghişeele fiind în acest an închise.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply