În Spania, restricţiile dure încep să dea roade

În Spania, restricţiile dure impuse în nordul ţării încep să dea roade, cu număr mai mic de cazuri raportate în ultima perioadă.

În aşteptarea datelor privind cazurile de la sfârşitul săptămânii, care vor fi cunoscute spre seară, regiunea Andaluzia se pregăteşte, de la miezul nopţii, să aplice noul plan de restricţii. De la ora 18:00, zilnic, timp de două săptămâni, se vor închide toate activităţile neesenţiale.

În provincia Granada, măsura este şi mai dură şi se aplică pe tot parcursul zilei. Autorităţile din regiune au transmis Guvernului Central că nu exclud necesitatea izolării populaţiei la domiciliu, dacă aceste restricţii nu vor avea rezultatul aşteptat.

Între timp, regiunule din nord, unde s-au impus măsuri stricte, încep să raporteze cazuri mai puţine faţă de weekendul trecut, iar Castilia y Leon, cea mai întinsă regiune din Spania, a anunţat că prelungeşte cu două săptămâni interzicerea deplasărilor, închiderea restaurantelor şi a centrelor comerciale, precum şi a vizitelor la căminele de bătrâni.

Oraşul autonom Ceuta a impus noi restricţii, între care interzicerea călătoriilor în peninsulă. Pentru a facilita accesul populaţiei la măştile de protecţie, principalul partid de opoziţie, Partidul Popular, a anunţat că pregăteşte moţiuni în toate Parlamentele Regionale pentru scăderea taxei pe valoare adăugată aplicată măştilor.

Conservatorii doresc reducerea TVA de la 21% la 4%, urmând exemplul altor state din Uniunea Europeană, ca Franţa, Italia, Germania sau Portugalia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply