În mai multe țări europene se înăspresc restricţiile sanitare

În tot mai multe state europene se înăspresc restricţiile sanitare, pe fondul intensificării rapide a numărului infectărilor cu noul coronavirus care a ucis până acum în Europa peste 250.000 de oameni, cei mai mulţi în Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa şi Rusia.

De vineri, Ţara Galilor intră în stare de izolare pentru 17 zile, cea mai dură măsură sanitară impusă pe teritoriul britanic de la începutul pandemiei.

Regiunea spaniolă Navarra este parţial izolată de joia trecută, la fel ca multe mari oraşe spaniole, inclusiv Madridul.

În Belgia, cafenelele şi restaurantele sunt închise pentru cel puţin o lună, iar de aseară, circulaţia între orele 24:00 şi 5:00 dimineaţa este interzisă. O măsură similară este aşteptată astăzi şi în Slovenia unde sunt deja regiuni între care deplasarea a fost interzisă.

Elveţia, cu o intensificare rapidă a pandemiei, a interzis de ieri adunările de peste 15 persoane, iar masca a devenit obligatorie şi în staţiile de autobuze şi tramvaie.

Austria a interzis adunările publice de peste şase oameni, în spaţii interioare şi de peste 12, în cele deschise, excepţie fac ceremoniile funerare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply