În Madrid se redeschide un spital de campanie

În Spania, în regiunea Madrid, autorităţile sanitare se pregătesc să redechidă un spital de campanie din cauza creşterii numărului de infectări.

Cifrele din regiunea Madrid sunt cele mai mari din toată Spania: 598 de cazuri sunt înregistrate în ultimele două săptămâni la fiecare 100.000 de locuitori.

În unele cartiere din sudul capitalei, numărul este dublu. Surse din guvernul regional afirmă că se pregăteşte montarea spitalului de campanie de la IFEMA, centrul de târguri şi expoziţii, care în primul val al pandemiei a avut 4.000 de pacienţi cu COVID-19 şi care a descărcat presiunea din spitale.

Al doilea val de epidemie a făcut ca 40% din locurile la ATI din spitalele regionale să fie ocupate, iar medicii şi asistenţii acuză o stare de oboseală şi stres maxim din cauza lipsei de personal. Ei se tem că o creştere şi mai mare a cazurilor va duce la intrarea în colaps a sistemului şi au atras atenţia în mai multe rânduri că situaţia nu este deloc bună, deoarece internările pentru COVID-19 încep din nou să ducă la amânarea intervenţiilor pentru alte boli.

La Madrid se aşteaptă anunţarea unor măsuri mai dure privind limitarea numărului maxim de persoane care se pot întâlni atât în public, dar şi în privat, precum şi interzicerea deplasărilor din cartierele afectate spre zone cu mai puţine cazuri. Deciziile urmează să fie aprobate de conducerea guvernului regional.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply