În Italia, elevii au început școala

În Italia s-au deschis astăzi şcolile. Guvernul de la Roma a alocat 2,9 miliarde de euro pentru o şcoală sigură, bani din care au fost achiziţionate două milioane de teste serologice şi 11 milioane de măşti. De asemenea s-a înfiinţat un post special de comisar pentru criza sanitară.

Autorităţile din marile oraşe italiene au suplimentat autobuzele şi garniturile de metrou.

În 13 regiuni din cele 20 din Italia a început de astăzi noul an şcolar. Deja în nordul Peninsulei, în Trentino Alto Adige, o regiune autonomă în care s-au înregistrat foarte puţine cazuri de COVID-19, se merge la şcoală încă de la 7 septembrie, în vreme ce în Puglia, Calabria, Basilicata, Campagna, Abruzzo şi în Insula Sardinia elevii vor intra în clase abia peste zece zile.

Elevii vor intra în instituţiile de învăţământ la orare diferite, vor sta în bănci individuale şi doar în afara claselor sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.

Potrivit comisarului pentru gestionarea stării de urgenţă, Domenico Arcuri, din aproximativ 500.000 de cadre didactice care au efectuat testul serologic, 2,6% au rezultat pozitive.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply