În Franța, 25.000 de voluntari s-au înregistrat pentru testarea unui vaccin anti COVID-19

25.000 de voluntari din Franţa s-au înregistrat, în mai puțin de două săptămâni, pentru testarea unui vaccin anti COVID-19, pe o platformă creată pe internet de Institutul francez de Cercetare în Sănătate şi Medicină.

Potrivit institutului, mobilizarea este fără precedent. Voluntarii, obligatoriu majori, trebuie să completeze un chestionar despre starea de sănătate care să îi ajute pe cercetători să facă selecţia în funcţie de nevoi.

În această primă fază de recrutare sunt căutate persoane de toate vârstele care să participe la experiment. În faza a doua, se urmăreşte capacitatea vaccinului de a produce un răspuns imun la persoanele în vârstă ale căror sisteme imunitare sunt în general mai slăbite şi care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme severe ale bolii.

Studiile din faza a treia, care verifică eficienţa şi siguranţa pe scară largă a variantelor de vaccin cele mai promiţătoare, ar putea începe până la sfârşitul anului, în funcţie de evoluţia epidemiei în Franţa şi de discuţiile în curs cu producătorii de vaccinuri.

Studiile de fază trei sunt deja în desfăşurare în mai multe ţări, dar niciunul în Franţa, unde s-a considerat că circulaţia virusului a fost insuficientă până acum.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply