Important pentru romanii din Republica Moldova : spatiul aerian din republica se închide

smart

 

Ultima oră/ „Spațiul aerian al R. Moldova va fi închis începând cu ora 12:00”, anunță autoritățileIncepând de la ora 12.00. 24 februarie, spatiul aerian al Republicii Moldova va fi închis. Anunţul a fost făcut de Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din această ţară. Recomandarea de închidere a spaţiului aerian a venit de la Consiliul Suprem de Securitate.

  Autorităţile din Republica Moldova au luat această decizie pentru a evita  punerea sub risc a zborurilor civile, în contextul  acţiunilor din apropierea frontierei. zborurile cu destinaţia Chişinău vor fi redirecţionate spre Iaşi.

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a mai declarat  ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, citat de Ziarul de gardă.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, de urgenţă, ședința Consiliului Suprem de Securitate.  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe din Republica Moldova îi îndeamnă pe cetăţenii moldoveni să părăsească de urgenţă Ucraina.

Credit info : https://www.zdg.md/stiri/stiri-sociale/ultima-ora-spatiul-aerian-al-r-moldova-va-fi-inchis-incepand-cu-ora-1200-anunta-autoritatile/

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply