Ilie Medrea va cânta la Copenhaga     

         Românii din Danemarca sunt invitati la un regal de muzică populara autentică. Sâmbătă, 16 aprilie 2022, ora 17:00, va avea loc în Copenhaga un  recital al îndrăgitului interpret de muzică populară Ilie Medrea.

     Cei cărora le era dor să asculte melodii de pe meleagurile natale sunt aşteptaţi la sediul 3F Copenhaga, Peter Ipsens Allé 25, 2400 Copenhaga.Intrarea este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să confirme prezența și numărul de locuri solicitate la adresa andreea.gradinar@mae.ro.


     Originar din localitatea Cunța, din județul Alba, Ilie Medrea se remarcă atât prin dragostea pe care o poartă cântecului popular autentic, cât și prin emoția cu care interpretează piese reprezentative pentru două mari zone etnofolclorice din țara noastră și anume Mărginimea Sibiului şi Valea Secaşelor.
     Însă mai cu seamă, Ilie Medrea este cunoscut publicului român și internațional pentru interpretarea plină de dor și profunzime a doinei care l-a consacrat drept unul dintre cei mai valoroși doinitori ai folclorului românesc actual.

    Deşi este avocat în Baroul Sibiu, Ilie Medrea este cunoscut românilor  pentru pasiunea cu care de aproape două decenii se dedică muzicii populare. Are 4 albume proprii si a câştigat numeroase concursuri de interpretare printre care :  Premilul I Avrig Sibiu (1993),  Marele Premiu Targovişte (1994), Marele Premiu Ocna Mureş (1995) .

Credit foto si info  https://www.facebook.com/search/top?q=ambasada%20romaniei%20copenhaga

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply