Guvernul Spaniei a decretat stare de urgenţă în Madrid

Executivul Spaniei a declarat stare de urgenţă în regiunea Madrid pentru 15 zile. Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară de guvern şi afectează peste şase milioane de persoane, între care şi o mare parte a comunităţii românilor.

Autorităţile regionale spun că vor prezenta pe parcursul acestei noi perioade date zilnice, pentru a negocia cu executivul central anularea stării de urgenţă.

Starea de urgenţă se aplică de astăzi şi înseamnă, între altele, controale stricte la intrarea în localităţi, pentru evitarea deplasărilor în afara regiunii Madrid.

Astăzi începe minivacanţa tradiţională înainte de 12 octombrie, Ziua Naţională a Spaniei, iar autorităţile centrale spun că obiectivul decretării este oprirea răspândirii virusului.

Guvernul condus de Pedro Sánchez consideră cu această decizie că autorităţile regionale sunt depăşite de situaţia provocată de creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în regiunea Madrid, care are o treime din noile infectări din toată ţara.

Zilnic, Spania a raportat 10.000 de cazuri, dar negocierile dintre cele două administraţii nu au ajuns la niciun rezultat. Situaţia s-a complicat după ce, ieri, Tribunalul superior din Madrid a decis că restricţiile impuse de Ministerul Sănătăţii în capitală şi alte nouă oraşe mari din regiune încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Guvernul regional al Madridului susţine că avea un plan cu izolarea a 55 de zone din capitală şi oraşele din jur, dar că executivul central nu a dorit să negocieze aceste măsuri.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply