Grecia a extins restricţia de circulaţie pe timpul nopţii

Grecia a extins restricţia de circulaţie pe timpul nopţii şi a închis restaurantele, barurile, teatrele şi muzeele, în cele mai populate zone ale ţării, pentru o perioadă de o lună, începând de astăzi, pentru a ţine sub control răspândirea infecţiei cu coronavirus.

Statul elen, care s-a situat mai bine decât multe ţări europene, la izbucnirea pandemiei, în principal datorită unei carantine naţionale instituite timpuriu, a raportat mai puţine cazuri decât majoritatea statelor din Europa.

Autorităţile au adoptat, însă, măsuri graduale de contracarare a pandemiei, de la începutul lunii octombrie, şi au reimpus restricţii. Unii greci consideră că noile reglementări vor afecta activitatea economică a ţării lor, care şi-a revenit recent de pe urma unei crize a datoriilor ce a durat un deceniu.

Grecia a raportat, luni, 1.152 de cazuri, ajungând la un total de 42.080, începând din februarie. Bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 642.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a îndemnat populaţia să respecte recentele restricţii, pentru a preîntâmpina o carantină generală.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply