“ Ghidul românilor în Spania” s-a lansat la Valencia

  

             A apărut “ Ghidului românilor în Spania”, cu informații  pentru  comunitatea românească dar și pentru cei care se gândesc să se mute Spania sau să  își găsească un loc de muncă. Ghidul poartă semnătura lui Răzvan Nicolescu și este finantat de catre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

             În cele 18 capitole, “ Ghidului românilor în Spania” atinge  aspectele vieții de zi cu zi și prezintă informațiile de care au nevoie conaționalii  de pe aceste meleaguri pentru a trăi si a munci legal in Regatul Spanieiaici. Unele dintre cele mai necesare detalii  privesc obținerea empadronamiento ( înscrierea la primăria localității de domiciliu), a NIE alb și NIE verde (rezidența pe teritoiul spaniol), valoarea impozitelor și taxelor, recunoașterea și omologarea diplomelor de studiu, preschimbarea carnetului de conducere sau închirierea unei locuințe.

             Un alt capitol prezintă toate informațiile despre costuri sau documente necesare pentru obținerea actelor de identitate, a pașapoartelor și procurilor prin rețeaua consulatelor românești.

             Pentru cei care își doresc să se întoarcă în țară dar sunt plecați peste hotare de 15-20 de ani și nu mai sunt la curent cu ceea ce se întâmplă acum în România, capitolul “ Drumul spre casă”  le detaliază modalitățile prin care își pot găsi un loc de munca și cum să le fie recunoscută experiența din străinătate, dar și ce finanțări cu fonduri nerambursabile pot accesa.

       Primul Ghid al Românilor în Spania a văzut lumina tiparului în luna noiembrie 2022 și este distribuit GRATUIT, în punctele de interes ale comunității românești din Regatul Spaniei. Ghidul este realizat cu sptijinul Consulatului Romaniei la Castellon.    

        Autorul “Ghidului românilor în Spania”,  Răzvan Nicolescu este un scriitor si jurnalist român, autor al volumelor  „Mirajul televiziunii” și „Triunghiul succesului”. Are o experiență de peste 2o de ani în televiziune, în România. In Spania, semnează articole și știri  în  media  dedicată diasporei și realizează reportaje și corespondențe  privind evenimentele  din viața comunității românești  de aici.

Parteneri: Radioteleviziunea Diasporei www.rtvd.ro, viatainspania.com, Centrul Medical Romanesc Valencia, Much More Market cash&carry, Ro TV Valencia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply