Germania reintroduce testarea gratuita

Dupa ce a renuntat in urma cu 30 de zile la finantarea testarilor pentru COVID 19, autoritatile germane au anuntat ca – incepand de sambata 13 noiemnbrie –  testele de COVID vor deveni din nou gratuite.

Masura vine dupa ce numarul de cazuri a crescut dramatic in ultimele zile, doar in ultimele 24 de ore existand peste 50 000 de cazuri de infectare, iar tara a reintrat in zona rosie.

In urma ultimelor constatari,  prin care s-a demonstrat ca atat vaccinatii cat si nevaccinatii pot transmite boala, autoritatile germane au invedere introducerea obligativitatii testarii in anumite cazuri pentru ambele grupe de risc, atat vaccinati cat si nevaccinati.

Intr –un sondaj realizat de autoritati,  pentru a testa reactia cetatenilor, 49 la suta dintre germani considera ca ar fi multumiti ca restrictiile actuale sa fie mai severe. Se discuta si testarea saptamanala sau chiar zilnica a angakjatilor care nu s-au vaccinat, in functie de domeniul de activitate.

Important insa pentru romanii din Germania, este faptul ca de sambata , 13 noiembrie, testarile pentru calatorie sau in alte scopuri au redevenit gratuite.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply