Germania exclude relaxarea restricţiilor

Cancelarul Merkel a exclus orice nouă relaxare a restricţiilor şi a evocat chiar măsuri suplimentare în privinţa călătoriilor în zonele de risc sau a petrecerilor private.

Aceasta le-a cerut guvernelor de land să aplice în mod consecvent regulile de conduită şi restricţiile decise la nivelul fiecărei regiuni.

„Trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru a ţine în frâu infecţiile, ceea ce înseamnă că trebuie strânse frâiele”, a spus textual şefa executivului federal, la Düsseldorf, cu prilejul convorbirilor avute cu premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Armin Laschet.

În centrul atenţiei guvernului, se află cu precădere locuitorii Germaniei, care îşi petrec vacanţa de vară în regiuni de risc, existând suspiciunea că ei ar putea intra în contact cu virusul în timpul sejurului, aducându-l acasă.

Pentru a evita acest scenariu, executivul mizează pe testarea gratuită a turiştilor germani. Pentru cei care se întorc din zonele de risc stabilite de Institutul Robert Koch testarea este obligatorie, la fel şi izolarea la domiciliu până la aflarea rezultatului.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply