Franța: Autoritățile vor să reducă perioada de izolare la domiciliu a persoanelor infectate cu COVID-19

Autorităţile din Franţa intenţionează să înjumătăţească perioada de 14 zile de izolare la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv la testul de coronavirus, pe care francezii oricum nu o prea respectă.

În plus, specialiştii au constatat că virusul se răspândeşte mai puţin după prima săptămână.

Consiliul Ştiinţific, care sfătuieşte Guvernul Franţei de la începutul epidemiei, este de acord cu reducerea perioadei de izolare a persoanelor potenţial contagioase, a anunţat astăzi ministrul sănătăţii, Olivier Véran, într-un interviu acordat postului public de radio France Inter.

„Suntem mai contagioşi în primele cinci zile după apariţia simptomelor sau după ce testul a ieşit pozitiv. Ulterior, această contagiozitate scade semnificativ, iar după o săptămână ea devine foarte-foarte slabă, chiar dacă este încă prezentă. Constatăm că foarte mulţi nu respectă carantina de 14 zile şi sperăm ca francezii să dea dovadă de mai multă înţelegere când vor trebui să stea izolaţi o perioadă mai scurtă, dar care să fie strict respectată, pentru a limita răspândirea virusului”, a spus Olivier Véran.

Această măsură şi alte modificări ale politicii sanitare de gestionare a epidemiei vor fi discutate şi decise vineri, în Consiliul de Apărare şi Securitate Naţională, prezidat de preşedintele Emmanuel Macron.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply