Franţa a permis reluarea circulaţiei în interiorul Uniunii Europene

De la ora 0:00, Franţa a permis reluarea circulaţiei în interiorul Uniunii Europene. De la 1 iulie, francezii vor putea călători şi în alte ţări ale lumii unde epidemia este ţinută sub control, a anunţat aseară preşedintele Emmanuel Macron.

Măsura se aplică tuturor tipurilor de călătorii: transport rutier, maritim şi aerian.

Potrivit deciziilor autorităţilor române, Franţa se află încă, alături de alte ţări europene, pe lista celor unde nu se vor relua deocamdată zborurile directe, din cauza situaţiei epidemiologice. În schimb, transportul rutier de persoane este liber de câteva săptămâni.

Toţi cei care sosesc în România din Franţa sunt obligaţi în continuare de autorităţile române să se izoleze la domiciliu cel puţin 14 zile. Odată ce a ridicat restricţiile, Franţa a ales să nu impună măsuri de carantină sau izolare cetăţenilor care sosesc pe teritoriul său din spaţiul european şi nici să le ceară documente justificative internaţionale că nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Totuşi, Parisul a anunţat că va impune măsuri restrictive pe bază de reciprocitate, şi anume acelor ţări care nu-şi reiau circulaţia normală cu Franţa şi care îi plasează în carantină pe călătorii ce sosesc de pe teritoriul său.

Până acum, s-a decis ca măsura să le fie aplicată Spaniei şi Marii Britanii. De comun acord cu autorităţile spaniole, Franţa îi va obliga să se izoleze 14 zile pe toţi cei care sosesc din Spania până cel puţin pe 21 iunie. De acelaşi tratament beneficiază şi cei care vin din Marea Britanie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply